Zo zorg je ervoor dat je digitale omgeving veilig blijft!

De afgelopen jaren hoor je steeds meer verhalen van mensen die dupe zijn geweest van een brute hackaanval. Alle persoonlijke gegevens zijn op straat terechtgekomen en hackers hebben de rekeningen ook nog eens geplunderd. Om dit te voorkomen zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. In dit artikel geven we tips die je kunnen helpen bij het voorkomen van een riskante hackaanval. 

Klik niet zomaar op een link

Als je niet beschikt over een McAfee antivirus pakket dan is het uiterst belangrijk dat je niet zomaar op een link drukt. In sommige gevallen zit hier namelijk gevaarlijke content achter en loop je het risico dat een hacker je gegevens in kan zien. Gevaarlijke links zijn tegenwoordig erg goed verstopt en mensen die hier nog niet mee te maken hebben gehad, trappen er helaas vaak in. Een voorbeeld van een mailtje dat de afgelopen tijd rondgaat, is een mail waarin er wordt gesproken over een pakketje dat bezorgd moet worden. Als je hier vervolgens op klikt en het proces doorloopt, kan het zijn dat je hele rekening wordt geplunderd.

Zorg voor een sterk antivirus pakket

Een manier om te voorkomen dat je gegevens op straat belanden, is door een antivirus pakket te kopen. Met een antivirus software houd je ongenodigde gasten buiten de deur. Let er wel op dat je dit pakket bij een betrouwbare leverancier aanschaft. Het gaat hierbij zowel om de licentie als om de webshop waar je het product koopt. Een echte aanrader is om het Mcafee antivirus pakket aan te schaffen. Door de jarenlange ontwikkeling is er namelijk uiteindelijk een zeer stabiel product tot stand gekomen. 

Kijk voor een internet security pakket

Naast een antivirus pakket is het ook mogelijk om een internet security pakket aan te schaffen. Met een Mcafee internet security pakket zorg je ervoor dat je veilig gebruik kunt maken van het internet. Let er bij het kopen van een licentie wel op dat deze geen onbeperkte geldigheidsduur heeft. Bovendien kan je het gekochte pakket vaak maar op enkele devices installeren. Denk daarom vooraf goed na om hoeveel devices het gaat en zorg ervoor dat je een zo voordelig mogelijk pakket aanschaft. Indien je bijvoorbeeld het hele gezin veilig wilt houden dan kun je het beste voor een pakket kiezen die je kunt installeren op 10 devices. Je bent in dat geval namelijk al klaar voor enkele euro’s per device.