Hoe verkoop jij je auto?

Wil jij maar al te graag van je auto af, maar weet je niet wat de beste optie is om dat te doen of weet je niet hoe dat moet een auto verkopen dan helpen wij jou graag verder. Een auto verkopen kan een tijd duren, maar jij wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Bij het verkopen van je auto komen er veel zaken kijken. Je moet je auto er natuurlijk Spik en span uit laten zien om zo de waarde iets op te schroeven. Er zijn een paar verkooptechnieken en diverse kanalen die je kunt gebruiken om jouw auto zo snel mogelijk te verkopen. 

Auto schoonmaken

Als jij je auto wilt verkopen op internet of aan een dealer moet je er voor zorgen dat jouw auto er netjes en verzorgd uitziet. Ook als mensen langskomen om naar je auto te kijken moeten hun er in kunnen zitten zonder dat ze kruimels aan hun broek krijgen. Er moet voor de advertentie die je maakt foto’s gemaakt worden van je auto en die foto’s moeten er ook goed uitzien zodat mensen willen komen kijken die foto moet de uitnodiging worden tot de verkoop. Wat handig is, is dat je de lak oppoets zodat de auto echt goed gaat glimmen en er als nieuw uitziet. 

De advertentie

Wil jij een advertentie plaatsen of wil je de auto verkopen op marktplaats dan moet je ervoor zorgen dat je genoeg informatie geeft over het voertuig en er moeten veel plaatjes komen, zodat mensen weten hoe de auto er nu uitziet. Een koper wilt graag weten wat de datum van de laatste keuring was, wat de kilometerstand is, het kenteken, onderhoudsbeurten. Deze dingen moeten in de advertentie staan. 

Auto het snelst verkopen

Soms wil je graag dat je auto heel snel verkocht wordt zodat je geen verzekeringen meer hoeft te betalen en belasting over deze auto. Je kunt op veel site je kenteken invoeren en zo zien hoeveel je auto waard is. Je kan je auto ook inruilen bij een dealer voor een nieuwe auto. Die nieuwe auto kun je dan met korting kopen dit bedrag wat je krijgt voor je auto zal niet al te veel zijn maar zou wel de waarde zijn van de auto. De laatste manier  is het verkopen van je auto aan de sloop dat is wel alleen als je auto niet door de keuring heen komt of als je auto total loss is verklaard. Je verkoopt je auto dan wel maar voor tussen de 100 en 500 euro.